SafeLab

Συμβουλές προς τους Γονείς Μικρών Παιδιών για Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου (No1)

Δεν υπάρχουν σχόλια


Όταν ερωτηθούν τα παιδιά κατά πόσον έχουν επισκεφθεί το Διαδίκτυο, τα περισσότερα παιδιά απαντούν άμεσα πως ΝΑΙ. Εννιάχρονα παιδιά ήδη σερφάρουν το Διαδίκτυο και όσο μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο το χρησιμοποιούν.
Οι γονείς μικρών παιδιών συχνά αναρωτιούνται: «Τι μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ότι το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, η χρήση χώρων συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι ασφαλής για το παιδί μου;» Στο Cyberethics θέλουμε να ασχοληθούμε με όλα τα θέματα αναφορικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, την ηθική χρήση των κινητών τηλεφώνων και τη νέα τεχνολογία γενικότερα Για να το επιτύχουμε αυτό στοχεύουμε στην ενημέρωση των γονέων αναφορικά με την ασφαλή και παραγωγική χρήση του Διαδικτύου.

Ανακαλύψτε το Διαδίκτυο μαζί με το παιδί σας
Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τις πληροφορίες που προσφέρει. Για να εξοικειωθούν με τον κόσμο των μήντια, τα παιδιά χρειάζονται την βοήθεια των γονιών τους. Ως γονιός, κάντε μια εισαγωγή στο Διαδίκτυο επισημαίνοντας ιστοσελίδες που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά. Προσπαθήστε να βρείτε ενδιαφέρουσες και ψυχαγωγικές σελίδες. Ένας περιορισμένος αριθμός σελίδων είναι ικανοποιητικός για παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό.

Δημιουργήστε κωδικό πρόσβασης για το παιδί σας
Η χρήση του διαδικτύου θα γίνει ακόμα ευκολότερη αν δημιουργήσετε ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για το παιδί σας.

Τοποθέτηση αρχικής ιστοσελίδας για το παιδί σας
Μπορείτε να τοποθετήσετε μια σελίδας εύρεσης (search engine) για παιδιά ή την αγαπημένη ιστοσελίδα του παιδιού σας ως την αρχική σελίδα.  

Σελίδες εύρεσης για παιδιά
Αλλάξτε την προ-τοποθετημένη σελίδα με μια σελίδα ειδικά για παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι να χρησιμοποιούν τις σελίδες εύρεσης για να ψάχνουν πληροφορίες, εντούτοις δεν θα συναντήσουν προβληματικές πληροφορίες.

Δημιουργήστε μια θετική λίστα ιστοσελίδων
Για τα μικρότερα παιδιά συστήνεται όπως περιορίσετε τον αριθμό των ιστοσελίδων που μπορούν να επισκέπτονται. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μια θετική λίστα που να περιέχει τις ιστοσελίδες αυτές. Επιλέξτε μόνο τις ιστοσελίδες που ανταποκρίνονται στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σας. Μαζί με το παιδί σας βρείτε κι άλλες ιστοσελίδες και προσθέστε τις στην λίστα. Επομένως, οι επιλογές θα αυξηθούν και το παιδί σας θα ανακαλύψει καινούριες δυνατότητες του Διαδικτύου και θα μάθει πώς να χειρίζεται το νέο αυτό μέσο.


Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.